HLR PORTALEN

Köpa hjärtstartare

Hjärtstartare räddar liv. Det visar flera undersökningar och vi kan se att andelen som dör av plötsligt hjärtstopp minskar. Då pratar vi om hjärtstartare som finns på företag, shoppingcenter, matvaruaffärer med mera. Dessa hjärtstartare används av allmänheten, de som är närmast och vågar ingripa vid en olycka. 

Allt fler väljer att köpa hjärtstartare till sitt företag, sin bostadsrättsförening eller liknande. Att ha en hjärtstartare till hands ökar chansen för överlevnad till 75% mot endast 5 % utan varken HLR eller hjärtstartare. 

Hjärtstartare

AED Philips Heartstart HS 1
kr 12 900 ex. moms
  • AED Philips Hearstart HS 1
  • Väska & väggfäste
  • Skylt
BRONS

Hjärtstartare

Lifepack CR2 wifi
kr 14 900 ex. moms
  • Lifepack CR2 wifi
  • Väska & larmat skåp
  • Skylt
SILVER

Hjärtstartare

Lifepack CR2 wifi
kr 18 900 ex. moms
  • Lifepack CR2 wifi
  • Väska & utomhusskåp AKRY Polar
  • Skylt
GULD

Vi har även flera olika modeller av hjärtstartare. Är du intresserad av någon annan än dessa kontakta oss för att få pris och mer information. 

Vill du veta mer om vilken hjärtstartare som passar er?

Varför köpa din hjärtstartare?

Funderar du på om du ska köpa eller hyra en hjärtstartare? Ofta beror valet på var hjärtstartaren ska installeras. På en del platser finns det kunskap om service av hjärtstartaren. Det är viktigt att hjärtstartaren kontrolleras med jämna mellanrum så att man är säker på att den fungerar när den väl ska komma till användning. 

Alla våra hjärtstartare som vi säljer har blivit testade på marknaden och fått bra recensioner. De som väljer att köpa en hjärtstare istället för att hyra en är ofta sådana ställen som kan ha en person som är ansvarig för att kontrollera hjärtstartaren och se att den fungerar. Många har inte den möjligheten och då väljer de istället att hyra en hjärtstartare med serviceavtal för att aldrig behöva oroa sig för att något inte ska fungera när det väl händer en olycka. 

Garanti

Alla våra hjärtstartare har en garanti. Denna gäller för produktionsfel eller liknande. Exakt vad som ingår i garantin skiljer lite mellan de olika märkena av hjärtstartare som vi säljer. Fråga oss på HLR portalen så kan vi berätta exakt vad som gäller för de olika modellerna.

En hjärtstartare ska göra det tryggare och finnas där om någon plötsligt får hjärtstopp. Något som är viktigt att tänka på är att man bör gå en utbildning i HLR och hjärtstartare för att veta hur den ska användas. De flesta vågar inte använda hjärtstartaren i en akut situation om de inte tidigare har fått en genomgång i hur den fungerar. När vi på HLR portalen säljer en hjärtstartare informerar vi alltid om vikten av att även gå igenom hjärtstartaren och att se till att alla vet var hjärtstartaren finns. 

10 000+

Får plötsligt hjärtstopp i Sverige varje år

11 min

Tar det i snitt för en ambulans att anlända

10 %

Minskar chansen till överlevnad för varje minut

Visste du att?

Idag påbörjas HLR i 77% av alla fall av plötslig hjärtstopp utanför sjukhus. Jämfört med endast 31% på 90-talet.
Tid från hjärtstopp till HLR har minskat från 11 minuter till 1 minut tack vare att många vittnen ingriper.
År 2019 fanns ca 15000 hjärtstartare i Sverige och en stor andel av dessa finns på offentliga platser.
Var sjätte timme räddas en person till livet genom hjärt-lungräddning i Sverige.
Om en hjärtstartare appliceras snabbt och en strömstöt ges inom tre minuter från kollaps är överlevnaden 70% vid bevittnade hjärtstopp.
2019 överlevde 11% hjärtstopp som skedde utanför sjukhus. Det innebar att 626 liv räddades. På 90-talet var motsvarande siffra endast 5%.
Flera vetenskapliga studier visar att tidig HLR startad direkt av ett vittne ökar chansen till överlevnad 2-3 gånger.

Hur fungerar en hjärtstartare?

De hjärtstartare som ni kan köpa från oss på HLR portalen är halvautomatiska. Detta innebär att de själva läser av personens hjärtfrekvens och ger tydliga instruktioner för vad som ska göras.  Tanken med dessa hjärtstartare är att de ska vara så lätta så att vem som helst ska kunna använda dem. Trots detta så är det många som inte vågar använda den utan att ha fått testa hur den fungerar innan. Läs mer om hur en hjärtstartare fungerar. ​

Kurs för hjärtstartare

När ni köper en hjärtstartare rekommenderar vi att ni även tar en kurs i hur denna fungerar. De flesta väljer då att ta en HLR utbildning för att även få lära sig utföra HLR. Detta då man även ska utföra hjärt- lungräddning på personen som man använder hjärtstartaren på. Hjärtstartaren kommer att säga till att nu ska HLR utföras och sen när du ska ge en stöt. 

Vill man ha en mindre kurs där vi går igenom första hjälpen samt er hjärtstartare så erbjuder vi även en sådan kurs. Här får man lära sig första hjälpen, hur man ska tänka vid en olycka, bedöma vilken typ av åtgärder som krävs och hur en hjärtstare fungerar. 

Vid kursens slut får man en plansch att hänga upp vid sin hjärtstartare med instruktioner för hur man ska agera samt ett certifikat på genomgången kurs. 

I kursen ingår: