HLR PORTALEN

Hyra hjärtstartare

Hjärtstartare finns på många platser runt om i Sverige och räddar liv. När det kommer till hjärtstopp är tiden en otroligt avgörande faktor. I en undersökning såg man att när allmänheten använder sig av hjärtstartare överlever 70% av de drabbade. Tiden för att ambulans anländer ökar vilket gör det än viktigare att hjärtstartare finns tillgängliga och fler har kunskapen och vågar använda sig av dem. De är enkla att använda men många blir rädda och vågar inte när de inte tidigare har testat. Därför erbjuder vi på HLR – portalen alltid en utbildning när man vill hyra en hjärtstartare. 

Hjärtstartare

AED Philips Heartstart HS 1
kr 299 Månadsvis ex. moms
 • AED Philips Heartstart HS 1
 • Väska & väggfäste
 • Skylt
 • Serviceavtal
BRONS

Hjärtstartare

Lifepack CR2
kr 399 Månadsvis ex. moms
 • Lifepack CR2
 • Inomhusskåp
 • Skylt
 • Serviceavtal
SILVER

Hjärtstartare

Lifepack CR2
kr 499 Månadsvis ex. moms
 • Lifepack CR2
 • Väska & Skåp med värme, larm och belysning
 • Skylt
 • Serviceavtal & Allriskförsäkring
GULD

Vill du veta mer om vilken hjärtstartare som passar er?

Varför hyra din hjärtstartare?

Vill du hyra en hjärtstartare finns det många fördelar med att välja detta istället för att köpa en hjärtstartare. Helst vill man inte att en hjärtstartare ska behöva användas då detta innebär att någons hjärta stannar plötsligt i ens närhet. Men att ha en hjärtstartare kan vara en bra livförsäkring för de i ens närhet och därför vill man vara säker på att den fungerar om den behöver tas fram i en akut situation. Vid ett akut hjärtstopp är varje sekund viktigt och därför kan man inte hamna i en situation där man tar fram hjärtstartaren och så saknas det tex elektroder eller batteriet är slut. Därför är det en extra trygghet med ett hyresavtal där service, reparation och nya elektroder och batteri ingår i ditt avtal. 

Service

Det är tryggt och säkert med ett hyresavtal. Du behöver inte oroa dig för vad du ska göra om din hjärtstartare slutar fungera eller att den inte ska fungera när den väl behövs. När du hyr en hjärtstartare från oss på HLR Portalen så ser vi till att den får service regelbundet så att den säkert ska fungera när en akut situation uppstår och du behöver din hjärtstartare.

Reparation

Skulle något gå sönder så står vi även för reparationerna. När du hyr en hjärtstartare behöver du inte fundera på vad du ska göra om något går sönder. Vi ser till så att den blir lagad och du kan fortsätta känna dig trygg med att du har din hjärtstartare nära till hands och fungerande om ni skulle hamna i en situation när en hjärtstartare behövs.

Utbyte av elektroder och batteri

Elektroderna som används på din hjärtstartare behöver bytas ut när dessa har använts. Skulle ni behöva nya elektroder efter användning så är det bara att höra av er så ser vi till att ni får nya till er. Även batteriet i er hjärtstartare kan behövas bytas ut och det håller vi koll på åt er så att ni inte riskerar att stå med en hjärtstartare vars batteri inte fungerar i en akut situation.

En hjärtstartare gör tex en arbetsplats tryggare och man vet att det finns större hopp för att hjälpa en med akut hjärtstopp än utan en hjärtstartare nära. Kostnaden för din hjärtstartare är 100 % avdragsgillt vilket gör att du kan öka tryggheten för en låg kostnad per månad. När du hyr en hjärtstartare genom oss på HLR portalen så kan du välja mellan att  betala per månad, kvartal eller per år. Kontakta oss för att börja hyra en hjärtstartare eller för att få veta mer om våra olika hyresavtal och hjärtstartare. 

10 000+

Får plötsligt hjärtstopp i Sverige varje år

11 min

Tar det i snitt för en ambulans att anlända

10 %

Minskar chansen till överlevnad för varje minut

Visste du att?

Idag påbörjas HLR i 77% av alla fall av plötslig hjärtstopp utanför sjukhus. Jämfört med endast 31% på 90-talet.
Tid från hjärtstopp till HLR har minskat från 11 minuter till 1 minut tack vare att många vittnen ingriper.
År 2019 fanns ca 15000 hjärtstartare i Sverige och en stor andel av dessa finns på offentliga platser.
Var sjätte timme räddas en person till livet genom hjärt-lungräddning i Sverige.
Om en hjärtstartare appliceras snabbt och en strömstöt ges inom tre minuter från kollaps är överlevnaden 70% vid bevittnade hjärtstopp.
2019 överlevde 11% hjärtstopp som skedde utanför sjukhus. Det innebar att 626 liv räddades. På 90-talet var motsvarande siffra endast 5%.
Flera vetenskapliga studier visar att tidig HLR startad direkt av ett vittne ökar chansen till överlevnad 2-3 gånger.

Hur fungerar en hjärtstartare?

En portabel hjärtstartare är mycket enkel att använda och ger instruktioner för vad användaren ska göra. Det viktiga är att inte röra personen när denne får en stöt av hjärtstartaren. Även om en hjärtstartare kan användas av vem som helst är det en trygghet att veta hur den ska användas. Därför erbjuder vi kurser i att använda en hjärtstartare. Läs mer om hur en hjärtstartare fungerar. ​

Kurs för hjärtstartare

En hjärtstartare är som sagt enkel att använda och den ger tydliga instruktioner för vad användaren ska göra och när. Trots detta vet vi att de flesta inte vågar använda en hjärtstare i en akut situation om de inte innan har fått en genomgång av hur en hjärtstare fungerar. Därför rekommenderar vi alla som vill köpa eller hyra en hjärtstartare att även gå en kurs i hur denne används. I kursen ingår även första hjälpen så att alla deltagare ska kunna agera direkt och veta vad de ska ta för åtgärder för att kunna bedöma om en hjärtstartare behöver användas eller om det är något annat som den drabbade behöver. 

Alla våra kurser genomförs på plats hos er efter överenskommelse. Nu under covid-19 pandemin kan vi även erbjuda digitala kurser och väljer ni att vi kommer till er på plats så har vi begränsat antal deltagare och vi desinficerar all vår utrustning efter och innan varje användning. Vi kan även anpassa kursen efter vad ni har för önskemål om att lära er. Kontakta oss för att boka en kurs eller veta mer. 

I kursen ingår: