HLR PORTALEN

D HLR Utbildning

D i D HLR utbildning står för defibrillator. Detta innebär att denna kurs får man lära sig HLR med defibrillator. En kurs i D HLR passar exempelvis personer som exempelvis ingår i en larmkedja på en arbetsplats med hjärtstartare. D HLR utbildning är även väldigt vanligt för exempelvis polis, väktare, kabinpersonal, brandmän och badvakter. Dvs sådana yrken som arbetar mycket med människor i utsatta situationer där kunskaper om HLR kan komma till användning under sin arbetstid.  

Hos oss på HLR portalen är alla välkomna att lära sig D HLR vuxen oavsett yrke. Vi lär ut HLR vuxen och går igenom hur en hjärtstartare fungerar. Alla som hyr eller köper en hjärtstartare bör gå en D HLR utbildning för att lära sig hur den fungerar. Hjärtstartare som är halvautomatiska är enkla och ger en tydliga instruktioner på hur man ska göra. Men trots detta vågar många inte använda sig av dem om de inte tidigare har fått en genomgång hur dessa fungerar. Efter en D HLR kurs hos oss på HLR portalen kommer du känna dig säker på att använda en hjärtstartare om du hamnar i en situation där den behövs. 

Vill du boka en HLR utbildning?

Vad är D HLR?

D HLR är en utbildning i hjärt- och lungräddning som även tar med en defibrillator, hjärtstartare, i kursen. Deltagarna får därmed lära sig både grundläggande HLR samt hur en hjärtstartare fungerar. 

En hjärtstartare ökar chanserna avsevärt för att den drabbade ska överleva. Så kan man påbörja HLR och sedan snabbt övergå till en hjärtstartare när den kommit på plats finns det större chans för överlevnad. 

Vem kan lära sig D HLR?

Det finns inga förkunskaper för denna kurs så vem som helst kan ta en kurs i D HLR. Vi på HLR portalen erbjuder kurser i HLR med hjärtstartare i alla våra HLR utbildningar. Detta för att vi anser att alla som lär sig HLR idag bör veta även hur en hjärtstartare fungerar då dessa blir mer och mer tillgängliga i vår vardag. 

Våra HLR utbildningar är även anpassningsbara så därför har vi inte en kurs som heter D HLR utan detta ingår i våra andra HLR utbildningar. 

Utbildning inom Vuxen D HLR

HLR vuxen:

HLR vuxen med första hjälpen:

I våra HLR vuxen kurser så får man lära sig att utföra hjärt- och lungräddning på en vuxen person. Vi går även igenom hur man ska börja vid en situation där en person verkar vara livlös och hur man bedömer om personen behöver HLR. 

Förutom att lära sig HLR så lär vi även ut hur en hjärtstartare fungerar. Vi på HLR portalen tycker att det är viktigt att alla som lär sig HLR även lär sig att använda en hjärtstartare. Vid ett plötsligt hjärtstopp är tiden otroligt viktig och med en hjärtstartare ökar chanserna till överlevnad avsevärt. Idag finns hjärtstartare på många publika platser och många stora arbetsplatser har en hjärtstartare hos sig. Detta gör att det ofta kan finnas en i närheten när en person får ett plötsligt hjärtstopp. Finns det då personer i närheten som inte bara har lärt sig HLR utan även hur det ska använda och agera med en hjärtstartare så kommer denne snabbt att agera på att få dit en hjärtstartare medans de påbörjar HLR.

Efter avslutad kurs får alla deltagare ett kompetensbevis för att de kan utföra HLR samt använda en hjärtstartare. Är ni intresserade av att lära er vuxen D HLR är ni varmt välkomna att kontakta oss på HLR portalen för mer information och bokning. 

Visste du att?

Idag påbörjas HLR i 77% av alla fall av plötslig hjärtstopp utanför sjukhus. Jämfört med endast 31% på 90-talet.
Tid från hjärtstopp till HLR har minskat från 11 minuter till 1 minut tack vare att många vittnen ingriper.
År 2019 fanns ca 15000 hjärtstartare i Sverige och en stor andel av dessa finns på offentliga platser.
Var sjätte timme räddas en person till livet genom hjärt-lungräddning i Sverige.
Om en hjärtstartare appliceras snabbt och en strömstöt ges inom tre minuter från kollaps är överlevnaden 70% vid bevittnade hjärtstopp.
2019 överlevde 11% hjärtstopp som skedde utanför sjukhus. Det innebar att 626 liv räddades. På 90-talet var motsvarande siffra endast 5%.
Flera vetenskapliga studier visar att tidig HLR startad direkt av ett vittne ökar chansen till överlevnad 2-3 gånger.

Hur bokar jag en kurs i Vuxen D HLR?

Som vi skrev ovan så har vi med hjärtstartare i våra HLR utbildningar. Gå in och läs mer om våra HLR kurser här och sen kan ni välja med eller utan första hjälpen. Alla våra HLR utbildningar är flexibla och vi kan anpassa dem efter era önskemål. Nu under covid-19 kan vi även erbjuda er lösningar online om ni så önskar. Väljer ni att vi håller en kurs på plats så följer vi självklart alla rekommendationer med avstånd och rengör vår utrustning. Våra instruktörer kommer från akutsjukvård eller räddningstjänsten. Har ni några funderingar eller frågor är ni välkomna att höra av er till oss på HLR portalen. Ni kan välja att skicka in era kontaktuppgifter i vårt formulär på denna sidan eller ringa oss direkt på 0735 06 04 59.  Ni hittar även fler kontaktuppgifter under kontakta oss

Välkommen på HLR utbildning hos oss på HLR – portalen!