HLR PORTALEN

Första hjälpen utbildning barn

Första hjälpen är något de flesta kommer att få användning av någon gång. Framförallt om man har eller arbetar med barn är det troligt att ett barn ramlar, sätter i halsen eller liknande vid något tillfälle. Nästan alltid är det mindre olyckor och man kan ta hand om det i hemmet eller på exempelvis förskolan med en enkel första hjälpen väska.

Det händer dock att det sker mer allvarliga olyckor där barn är inblandade och man behöver agera snabbt för att hjälpa barnet. I dessa fall är det en stor fördel om man har gått en första hjälpen utbildning för barn så att man vet hur man ska agera och bedöma när det är dags att larma 112. 

Kontakta oss om ni har några frågor eller vill boka en barn första hjälpen utbildning. 

Vill du boka en första hjälpen utbildning?

Vad är första hjälpen?

Första hjälpen är den första hjälp som allmänheten gör i väntan på vårdutbildad personal. Detta kan vara allt från att du som förälder plåstrar om ett litet sår hemma till att utföra hjärt- och lungräddning på ett barn som satt i halsen. 

Varför ska man lära sig första hjälpen?

Att ge första hjälpen kan vara det som avgör om barnet klarar sig eller inte. Exempelvis när det gäller drunkningstillbud eller luftvägsstopp krävs tidiga insatser för att snabbt syresätta hjärnan för att förhindra skador på hjärnan. 

Vem kan lära sig första hjälpen?

Alla bör och kan lära sig första hjälpen för barn. Har man inte möjlighet att gå en utbildning i första hjälpen kan man läsa på för att veta hur man exempelvis gör om ens barn sätter i halsen. 

Första hjälpen utbildning barn

Kursinformation:

Kursinnehåll:

Varje år skadas runt 60 000 barn i hemmet. Med en första hjälpen utbildning barn hos oss på HLR portalen kan du lära dig hur du ska agera när det händer. När ens barn slår sig är det lätt att man blir rädd och inte vet vad man ska göra för allt blod. Har man gått en kurs i första hjälpen barn kan det hjälpa en att lugnt först bedöma hur allvarlig skadan är och vidta rätt åtgärder. 

När det kommer till barn är det vanligast olyckorna som sker i hemmet fallolyckor, klämskador, brännskador, föremål i halsen, eller förgiftningar.

Under vår första hjälpen utbildning barn får ni lära er allt från hur ni ska undvika olyckor, hur man ska agera vid en olycka, hur man gör en bedömning av vilken första hjälpen barnet behöver till att utöva första hjälpen såsom exempelvis heimlich manöver och HLR för barn under och över 1 år. 

Vår HLR utbildning barn omfattar både första hjälpen samt hjärt- och lungräddning. Då det skiljer sig åt beroende på storlek på barnet får ni lära er hur man utför detta på både små barn under 1 år samt större barn över 1 år. Utbildningen följer HLR rådets riktlinjer och varje deltagare får ett kompetensbevis efter avslutad utbildning. 

 Till vår hjälp har vi dockor som är spädbarn samt dockor i barnstorlek. All vår utrustning rengörs noggrant före och efter varje utbildningstillfälle. 

Våra kurser går att anpassa efter era önskemål och situation. I rådande omständigheter med covid-19 kan vi även erbjuda onlinekurser. När vi kommer till er för att hålla en kurs följer vi självklart alla rekommendationer och covid-19 eller inte så kommer inte våra utbildare till er om de känner sig sjuka. 

Visste du att?

Idag påbörjas HLR i 77% av alla fall av plötslig hjärtstopp utanför sjukhus. Jämfört med endast 31% på 90-talet.
Tid från hjärtstopp till HLR har minskat från 11 minuter till 1 minut tack vare att många vittnen ingriper.
År 2019 fanns ca 15000 hjärtstartare i Sverige och en stor andel av dessa finns på offentliga platser.
Var sjätte timme räddas en person till livet genom hjärt-lungräddning i Sverige.
Om en hjärtstartare appliceras snabbt och en strömstöt ges inom tre minuter från kollaps är överlevnaden 70% vid bevittnade hjärtstopp.
2019 överlevde 11% hjärtstopp som skedde utanför sjukhus. Det innebar att 626 liv räddades. På 90-talet var motsvarande siffra endast 5%.
Flera vetenskapliga studier visar att tidig HLR startad direkt av ett vittne ökar chansen till överlevnad 2-3 gånger.

Hur bokar jag en kurs i första hjälpen barn?

Om ni är intresserade av att boka en första hjälpen utbildning för barn så är ni välkomna att kontakta oss. Ni kan välja att skicka in era kontaktuppgifter i vårt formulär på denna sidan eller ringa oss direkt på 0735 06 04 59.  Ni hittar även fler kontaktuppgifter under kontakta oss

Tveka inte att fråga om ni har några frågor. Vi kan anpassa våra kurser efter era behov och önskemål. Alla våra utbildare har arbetat eller arbetar inom akutsjukvård eller räddningstjänst. De har alla praktisk erfarenhet av olika sjukdomstillstånd och olyckor. Vi täcker hela Sverige med våra utbildare och när ni bokar in en HLR barn utbildning med oss kommer en lokal utbildare ut till er. 

Välkommen på HLR utbildning hos oss på HLR – portalen!